Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Zomer van de Korte Keten

Zomer van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten wordt dit jaar de Zomer van de Korte Keten als gevolg van de coronacrisis. Elke producent, vereniging of gemeentebestuur kan een actie of evenement organiseren en in de kijker zetten op de website van Zomer van de Korte Keten.

De Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten werken opnieuw samen om de korte keten in de spotlights te zetten. De coronacrisis maakt een derde Week van de Korte Keten onmogelijk. Echter niet getreurd. In plaats van negen dagen (4-12 juni) zullen ze samen de hele zomer aandacht vragen voor de korte keten.

Grote activiteiten waarop veel mensen samenkomen zijn niet mogelijk, maar er zijn zeker alternatieven te bedenken die bezoek aan hoevewinkels extra kleur geven, bijvoorbeeld demonstraties, proeverijen, workshops, fietstochten langs landbouwbedrijven enz.

Ben jij ook van plan een zomerse activiteit te organiseren en zo je bedrijf en de korte keten nog meer op de kaart te zetten? Maak het wereldkundig op www.zomervandekorteketen.be. Elke activiteit die je invoert, wordt geregistreerd in de UITdatabank en getoond op www.zomervandekorteketen.be. Hoe je je eigen activiteiten kan registreren, lees je op de website.

Alle partners van de Zomer van de Korte Keten spannen zich tot het uiterste in om de korte keten en de bijhorende website top of mind te houden de komende maanden.

Zit je met vragen of een bepaalde activiteit op je bedrijf in coronatijden wel haalbaar en/of toegelaten is dan kan je steeds contact opnemen met het Steunpunt Korte Keten.E-mail |