Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Publicaties

 

Startersmap

 

 

De kortste weg naar je klantOnze startersmap  is hét basisdocument voor elke land- en tuinbouwer die aan de slag wil met Korte Keten. Deze brochure geeft inzicht in de wet- en regelgeving waaraan je als Korte Keten producent moet voldoen. Daarnaast biedt deze brochure je een aantal handvaten voor je bedrijfsvoering, marketing en communicatie. Deze werd samengesteld door Steunpunt Korte Keten en partners.

 

Brochures

 

 • Voedsel van bij ons
  Gemeentebesturen hebben heel veel troeven in handen om de korte keten te stimuleren, te promoten en te doen groeien. Deze gids legt je uit hoe je dat kunt aanpakken en hoe het Steunpunt Korte Keten je daarbij kan helpen. Met heel wat laagdrempelige tips én goede praktijkvoorbeelden.


 • Van alle markten thuis
  De fiches in deze bundel geven voor twintig verschillende vormen van multifunctionele landbouw een overzicht, gaande van wet- en regelgeving, subsidies tot communicatie en promotie. Aanvullend staat er een overzicht van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.


 • Creatieve fruit- en groenterecepten
  Voor wie verder wil gaan dan de rechtstreekse verkoop van primaire producten, biedt deze gids een aantal ideeën die verder strekken dan de meer reguliere productbereidingen. Van groentesappen tot fruit opleggen op alcohol, je vindt er tal van praktische tips voor jouw innovatief idee.


 • Ben ik in orde met GDPR?
  Sinds 25 mei 2018 is er een nieuwe privacywetgeving van kracht. Wanneer je als land- of tuinbouwer of hoeveproducent persoonsgegevens bijhoudt of verwerkt, ben je verplicht om je in orde te stellen met deze nieuwe regels. Deze bundel zet jou alvast op weg.


 • Plaatsen van publiciteit & wegwijzers
  Als ondernemer wordt je graag gevonden in de buurt. Toch is het niet steeds duidelijk welke richtlijnen er zijn voor publiciteit. Deze bundel geeft meer duidelijkheid over wat kan en mag.Handleidingen
Fiches
Filmpjes