Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

VLIF administratie

Eind mei maakte de VLIF-administratie enkele belangrijke wijzigingen bekend waardoor land- en tuinbouwers die willen inzetten op de Korte Keten VLIF steun kunnen aanvragen op maat van hun bedrijfsvoering. Hieronder lees je al 2 belangrijke aanpassingen. Binnenkort zullen op de website van Landbouw en Visserij een aantal fiches hierrond gepubliceerd worden waar alle wijzigingen zijn opgenomen.  

VLIF laat vanaf nu een hogere omzet uit niet-landbouw toe Er zijn heel wat voorwaarden verbonden aan VLIF-investeringssteun. Eén voorwaarde versoepelt nu: je omzet uit niet-landbouwactiviteiten mag maximaal 10% van de totale omzet bedragen. Dit opent mogelijkheden voor (verbrede) activiteiten als VLIF-gesubsidieerd landbouwbedrijf. Lees meer informatie in het artikel van SBB. De collega's van SBB gaan verder in detail in een artikel in VILT.

VLIF staat beperkte verwerking van landbouwproducten van collega’s toe. Sinds kort laat de VLIF-administratie -onder bepaalde voorwaarden- toe dat de hoofdingrediënten in beperkte mate afkomstig zijn uit de korte keten. Meer bepaald mag tot 25% van het hoofdingrediënt aangekocht worden bij collega-landbouwers in de regio.

Zit je met vragen rond de uitbouw van een Korte Keten activiteit op je bedrijf? Stuur dan een mailtje naar ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be