Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Twee druivenboeken beschikbaar

De druiventeelt kent momenteel een serieuze opmars in Vlaanderen. In maart ging het eerste wijnsymposium door. Ook de tafeldruif wint aan populariteit. Weldra opent het bezoekerscentrum Dru!f te Overijse dat deze winter een hele metamorfose onderging, met een nieuwe expo over druiventeelt.

Voel je het zelf kriebelen om ook aan de slag te gaan met je wijngaard? Het Steunpunt Korte Keten bracht in 2020 twee boekjes uit over de Vlaams-Brabantse tafeldruif.

‘Zelfgeknipt’ bevat tips & tricks voor het telen van (tafel)druiven. De serrist is altijd alert voor ziekten en vervelende beestjes, voor vochtigheid en onaangepaste temperatuur. Succesvol druiven telen vereist tonnen ervaring, maar vooral veel passie voor druiven. Dit boek brengt de kennis van ervaren druiventelers samen. Het is dé startersgids voor iedereen die serre- of buitendruiven wil aanplanten en verzorgen. Creëer voor jezelf een stukje zuiden in je tuin!
‘Proef de passie’ toont hoe de geschiedenis en het heden van de druivenstreek een ware ontdekking maken in eigen land.

Ontdek beide boekjes gratis (excl. verzendkosten) in onze webwinkel!
     - Zelfgeknipt
     - Proef de passie

Deze boeken kwamen tot stand met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaanderen, Vlaamse Landmaatschappij en provincie Vlaams-Brabant. Europa investeert in zijn platteland.