Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Starten met E-commerce

Met de CORONA-maatregelen nemen heel wat ondernemers hun toevlucht tot de verkoop op afstand of E-commerce. Er zijn heel wat verschillende platformen beschikbaar om jouw assortiment digitaal op uit te stallen: maak vanuit je eigen behoefteanalyse een weloverwogen keuze.

Verkopen via een webshop brengt extra verplichting met zich mee. De collega’s van SBB somden de belangrijke aandachtspunten op voor verkopen op afstand via het internet met een betaalverplichting voor de consument. Informatie over bijvoorbeeld producten, prijzen, levertermijn ... de klant dient deze algemene voorwaarden uitdrukkelijk te aanvaarden alvorens de bestelling geplaatst wordt.

Daarnaast maken verschillende Korte Keten-ondernemers ook gebruik van bestelplatformen waarop consumenten producten kunnen reserveren zonder dat deze ook worden betaald. Voor dergelijke reserveer-systemen gelden de extra wettelijke aandachtspunten voor verkopen op afstand niet. Wie persoonsgegevens van zijn klanten bijhoudt, dient zich wel in regel te stellen met de GDPR-wetgeving.

Twijfel je er aan of jouw specifieke situatie conform de wetgeving is? Neem contact op per mail via ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be en we zoeken samen met jou uit waaraan jouw manier van werken minimum moet voldoen.