Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Platform Local Food Works gelanceerd

Wilt u snel en voordelig over een eigen webshop beschikken? Dat kan op het nieuwe platform voor de duurzame korte voedselketen: Local Food Works. Het stelt lokale boeren en ambachtelijke voedselproducenten centraal. Bestellingen en betalingen in de verkoopkanalen verlopen rechtstreeks tussen leverancier en klant. Zoals het hoort in korte keten. Local Food Works is geen tussenschakel. Het is een coöperatie die tegen kostprijs een verkoopplatform ter beschikking stelt en geen winst uitkeert.

U kunt uw producten naar keuze via diverse afzetkanalen aanbieden: hoevewinkel, afhaalpunten, aan restaurants, scholen, enz. Die kanalen kunnen elk een andere kostenstructuur hebben, maar u moet toch maar één productengamma beheren. U kunt uw eigen aanbod ook -als u wilt- aanvullen met producten van andere producenten.

Uw klanten krijgen de door u gewenste voorstelling van uw bedrijf, uw producten en de prijszetting. Alles verloopt rechtstreeks tussen u en de klant, zonder tussenpersoon. Het betaalsysteem (Mangopay) is daarop afgestemd. Betalingen van bestellingen gebeuren onmiddellijk, maar worden afgestemd op de levering. Dat betekent bijvoorbeeld dat als u (een deel van) de bestelling niet kon leveren, het geld daarvoor teruggaat naar de ‘portefeuille’ van de klant. Die heeft dan een credit voor de volgende bestelling. Duidelijk. De frequentie van geldovermaking vanuit uw ‘portefeuille' naar uw bankrekening bepaalt u zelf. Het platform bezorgt u natuurlijk alle nodige gegevens, verzamelstaten en documenten voor de facturatie en boekhouding.

Het enige wat u moet doen is uw klanten op de hoogte brengen, en op uw website of Facebookpagina de – rechtstreekse – link zetten naar uw nieuwe webshop. Fietsers en toeristen (ooit zijn die er terug…) vinden de weg naar uw webshop met de zoekfunctie op Local Food Works

Local Food Works biedt u aan kostprijs een webshop (online zelfstandige buurtmarkt) aan:

voor het opzetten ervan: 200 euro onmiddellijk en 150 euro bij de effectieve opening van uw webshop, en vervolgens voor het platformgebruik 5% op de omzet en 3% voor administratiekosten.

Interesse? Stuur Hilde een mail via info@localfoodworks.eu.

Of bel haar op 0488/99 46 02. Zij helpt u graag.

Local Food Works is een initiatief van vzw Voedselteams, waar zich onlangs het Netwerk Duurzame Dorpen van onze noorderburen bij aansloot, met steun van VLAIO en Leader.