Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

PFOS-vragenlijst staat online

Goed nieuws voor onze Korte Keten ondernemers in de wijde omgeving rond de 3M site want de PFOS-vragenlijst om een tegemoetkoming in kader van de no regret-maatregelen aan te vragen staat online.

Vanaf nu kunnen jullie een dossier indienen en dit gedurende 3 weken. Om jullie hierin bij te staan zet het Steunpunt Korte Keten gedurende deze periode een helpdesk op. Collega Jef is dagelijks bereikbaar (bij voorkeur tussen 17-19u) via 0477/78 71 61 en jtorfs@samenferm.be

  • Ga naar de PFOS-vragenlijst.
  • Herbekijk het webinar die de Vlaamse Overheid op 21 januari organiseerde m.b.t deze vragenlijst


Hieronder vinden jullie de officiële communicatie van Dhr. Karl Vrancken, opdrachthouder in het PFAS dossier:

De regeling voor de tegemoetkoming voor landbouwers die werden getroffen door de impact van no regret-maatregelen in de ruimere regio van Zwijndrecht is klaar en staat online. 

Je leest meer over over de procedure van de tegemoetkoming op de PFAS-website van de Vlaamse overheid. Via die pagina kan je ook doorklikken naar de website op Mijn Burgerprofiel waar je de aanvraag kan indienen.

Landbouwers kunnen vanaf nu, tot 18 februari een tegemoetkoming aanvragen. De landbouworganisaties en 3M werkten onder coördinatie van opdrachthouder Karl Vrancken een regeling uit.