Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Lancering project 'Lokaal Genieten via Lokale Ondernemers'

Ann Detelder – 21 april 2022

We zijn als Steunpunt Korte Keten bijzonder verheugd dat we gedeputeerde Leentje Grillaert mochten verwelkomen op azaleabedrijf Drieghe in Lochristi. De gedeputeerde gaf hiermee het startschot van het project ‘Lokaal Genieten via Lokale Ondernemers’ waarbij we ook de sierteeltsector nog extra in de bloemetjes willen zetten.

De gedeputeerde had heel wat waardering voor het werk van het Steunpunt Korte Keten. Ze gaf aan dat ‘De korte keten een boost kreeg door de coronacrisis, maar dat ze deze structureel wil verankeren’. De financiële steun die de gedeputeerde heeft vrijgemaakt om in 2022 15 bedrijven intensief te begeleiden zal zeker goed besteed worden. 

Ook steeds meer en meer sierteeltbedrijven denken erover om een deel van het producten rechtstreeks te gaan verkopen. Een goede begeleiding is ook hier cruciaal.

Het sierteelt- en familiebedrijf Drieghe stelde zich reeds kandidaat voor deze begeleiding. Het bedrijf kweekt al 44 jaar kamerazalea’s (voor binnengebruik).

‘Mijn man Jeroen en schoonvader Marc houden zich al 20 jaar bezig met het ‘veredelen’ van eigen variëteiten. Daarvan zijn er intussen zes gepatenteerd. De ‘Linde De Lo’ is vernoemd naar ons dochtertje en houdt zes weken lang’, zegt Ellen, bedrijfsleidster bij Drieghe. ‘Omdat we fier zijn op het werk en ook omdat we een persoonlijk contact hoog in het vaandel dragen willen we meer inzetten op Korte Keten verkoop’.

Daar gaan we dan als Steunpunt mee aan de slag de komende maanden.

Volg jij ook? Neem contact via adviseur Tineke op tdhondt@samenferm.be.

PS: Wacht niet te lang, want onze plaatsen zijn beperkt.