Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Advies op maat van lokale besturen

Als lokale overheid kan je tal van initiatieven nemen om de Korte Keten te versterken. Steunpunt Korte Keten helpt je graag op weg met eerstelijnsadvies, inspiratie en advies op maat van jouw lokaal bestuur. 

 

Korte Keten Inspiratie

Onze expert verzorgt een inspiratiesessie over de mogelijkheden om met lokale voeding aan de slag te gaan binnen je lokale stad of gemeente. We focussen op het lokale bestuur, maar ook andere relevante stakeholders zijn welkom. Onze expert duidt het potentieel en de concrete mogelijkheden rond lokale voeding, incl. de valkuilen en uitdagingen. 

Richtprijs: vanaf 400€ excl. btw/sessie

 

Korte Keten advies op maat

Wanneer de plannen rond een Korte Keten-activiteit concreter worden (bv. boerenmarkt, een smaakbeurs waar producenten en horeca-uitbaters elkaar kunnen treffen, samenwerking producenten en lokale retail,..)  kan je beroep doen op onze expertise. We adviseren producenten, lokaal bestuur en andere stakeholders rond thema’s als voedselveiligheid, fiscaliteit, handelswetgeving, prijszetting, marketing en samenwerking met collega’s.   

Naast juridisch en bedrijfstechnisch advies, adviseren we rond de mogelijkheden voor een samenwerkingsmodel tussen producenten, dat commercieel rendabel is. De gedragenheid door de lokale producenten is immers essentieel voor het slagen en de bestendiging van een Korte Ketenproject.

Richtprijs: vanaf 400€ excl. btw/ halve dag

 

Mee op de kar?

Gemeentebesturen hebben veel troeven in handen om de Korte Keten te stimuleren, te promoten en te doen groeien.  De publicatie 'Voedsel van bij ons' legt je uit hoe je dat kunt aanpakken en hoe het Steunpunt Korte Keten je daarbij kan helpen. Een bron van inspiratie met heel wat laagdrempelige tips én goede praktijkvoorbeelden.

Graag meer info of een concrete aanvraag? Neem contact op met Steunpunt Korte Keten via ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be. Je kan ons vrijblijvend contacteren.