Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Good Food

Good Food

Het Steunpunt Korte Keten zetelt via Brussel Lust sinds kort in de nieuw opgerichte participatieve raad van Good Food, de strategie die in Brussel gehanteerd wordt om meer duurzame voeding in de stad te consumeren.

In deze participatieve raad werd besloten om 6 werkgroepen op te richten zodat enkele deelaspecten beter bestudeerd kunnen worden. Een daarvan is de werkgroep rond hubs en logistiek naar en in de stad. Deze werkgroep wil een denktank zijn rond logistieke oplossingen. We zouden de potentiële logistieke stromen in kaart brengen, partners bij elkaar aan tafel zetten en kijken welke matches vandaag al voorhanden zijn. De werkgroep heeft de doelstelling de producenten beter te informeren over hoe ze nu en in de toekomst op een duurzame en efficiënte wijze hun (verse) producten naar Brussel kunnen vervoeren.

Ben je bezig met transport van jouw producten naar Brussel (en ondervind je hierbij knelpunten), dan ben je zeker uitgenodigd om deel te nemen aan de werkgroep rond hubs en logistiek.

Voor meer info neem gerust contact op met Katrien Vanhoutte. Nadat we zicht hebben op de verschillende partners die wensen deel te nemen, sturen we de geïnteresseerden een vragenlijst op en nadien prikken we een datum voor een eerste bijeenkomst.
Voor deelnemende land-en tuinbouwers zal er een vergoeding voorzien worden voor deelname per vergadering.

 

Het Steunpunt Korte Keten van KVLV is promotor van het project Brussel Lust en werkt samen met het Innovatiesteunpunt en BioForum.

Het project wordt gefinancierd door de EU, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.
De provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest promoten samen duurzame land- en tuinbouwproducten uit de regio in de hoofdstad.

 Comments


Momenteel zijn er geen reacties. Wees de eerste om een reactie achter te laten !

Plaats bericht


Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Geef bovenstaande code in: