Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Brusselse jongeren ontdekken witloof

Brusselse jongeren ontdekken witloof

Brusselse jongeren ontdekken witloof uit de rand rond Brussel

4325 Brusselse leerlingen leerden witloof telen in hun klas. Het project Brussel Lust verdeelde maar liefst 202 witloofboxen bij 40 Brusselse lagere scholen.
Met deze ludieke, educatieve actie wil het Steunpunt Korte Keten de Brusselse consument zin doen krijgen in het lokale voedselaanbod van boeren uit de rand. De witloofboxen brengen kinderen in contact met de boerenstiel en met dit typische streekproduct.

Op woensdag, 18 december 2019 ging in de basisschool KA Etterbeek een persconferentie door in het kader van de verdeling van witloofboxen in de Brusselse scholen.
De provincie Vlaams-Brabant stelde deze witloofboxen met plezier gratis ter beschikking.
Gedeputeerde Monique Swinnen zei: “Witloof is natuurlijk maar één heerlijk product van boeren in de rand rond Brussel. Het assortiment aan groenten, fruit, zuivel, vlees en andere producten is heel groot en gevarieerd en dat willen we de Brusselse consument tonen.
Met het project Brussel Lust streven we naar een ruimere afzetmarkt voor deze lokale producten.”
Ook de kinderen van de basisschool van het Koninklijk Atheneum Etterbeek gingen met deze witloofboxen aan de slag en kweekten elk een eigen witloofstronk.
Met het zelf geteelde witloof maakten de kinderen, samen met gedeputeerde Monique Swinnen van de provincie Vlaams-Brabant, op 18 december een lekker witloofgerechtje klaar. En dat viel in goede aarde.
De kinderen en hun leraren zijn alvast heel enthousiast over dit project. Wie weet worden zij binnenkort de (jonge) ambassadeurs van witloof uit eigen streek?

Het Steunpunt Korte Keten van KVLV is promotor van het project Brussel Lust en werkt samen met het Innovatiesteunpunt en BioForum.
Het project wordt gefinancierd door de EU, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. De provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest promoten samen duurzame land- en tuinbouwproducten uit de regio in de hoofdstad.


 

Voor meer informatie over het Steunpunt Korte Keten en over het project Brussel Lust kunt u terecht bij Ann Detelder, coördinator Steunpunt of bij Katrien Vanhoutte, coördinator Brussel Lust, www.steunpuntkorteketen.beComments


Momenteel zijn er geen reacties. Wees de eerste om een reactie achter te laten !

Plaats bericht


Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Geef bovenstaande code in: